Näitä raparperimuffinsseja oli tarjolla jo toukokuussa Pilttitossun synttäreillä, mutta resepti on jäänyt julkaisematta. Syksymmällä raparperin tilalle voisi kokeilla vaikka omenaa. Ohje on bongattu Kinuskikissan sivuilta ja muokattu omannäköiseksi.
Tarjoilin muffinssit makean kastikkeen kera, joka syntyi kuin vahingossa kaapista löytyvistä aineksista. Tähän sopisi myös vaniljakastike sen tilalle.
Raparperimuffinssit
Taikina:
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta rahkaa
1 rkl hunajaa
Täyte:
200 g raparperia
2 rkl muscovadosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
Kastike:
1 prk kondensoitua maitoa
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita hunaja rahkan sekaan ja nostele taikinaan vuorotellen kuivien aineiden kanssa.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
- Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon sokerit ja kaneli. Painele raparpereita syvälle muffinssitaikinan sisään.
- Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti