tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ruohosipulileipä



Tämä ruohosipulileipä valmistuu nopeasti vaikka keiton tai salaatin kaveriksi. 


Ruohosipulileipä


25 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tuoretta ruohosipulisilppua

Pinnalle
3 rkl oliiviöljyä
ruohosipulisilppua
1 tl sormisuolaa

  1. Murenna hiiva (monitoimikoneen) kulhoon. Kaada päälle vähän kädenlämpöistä vettä. 
  2. Lisää loput vedestä, maito, öljy, suola ja hunaja. Sekoita.
  3. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes siitä muodostuu kiinteä pallo.
  4. Lisää yrtit ja sekoita huolellisesti. Anna kohota leivinliinan alla 40 min. 
  5. Kauli taikina noin 25 x 30 cm levyksi.
  6. Nosta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele taikinaan muutamia reikiä sormella. Voitele öljyllä. Ripottele ruohosipulisilppu tasaisesti taikinan pinnalle. Ripottele lopuksi vielä sormisuolaa. Anna kohota peitettynä 20 min.
  7. Paista leipää 225C asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti