Tämä ruohosipulileipä valmistuu nopeasti vaikka keiton tai salaatin kaveriksi.
Ruohosipulileipä
25 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tuoretta ruohosipulisilppua
Pinnalle
3 rkl oliiviöljyä
ruohosipulisilppua
1 tl sormisuolaa
- Murenna hiiva (monitoimikoneen) kulhoon. Kaada päälle vähän kädenlämpöistä vettä.
- Lisää loput vedestä, maito, öljy, suola ja hunaja. Sekoita.
- Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes siitä muodostuu kiinteä pallo.
- Lisää yrtit ja sekoita huolellisesti. Anna kohota leivinliinan alla 40 min.
- Kauli taikina noin 25 x 30 cm levyksi.
- Nosta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele taikinaan muutamia reikiä sormella. Voitele öljyllä. Ripottele ruohosipulisilppu tasaisesti taikinan pinnalle. Ripottele lopuksi vielä sormisuolaa. Anna kohota peitettynä 20 min.
- Paista leipää 225C asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti