tiistai 3. huhtikuuta 2012

Vadelma-sacherkakku



Suklaan ja vadelman liitto on syntisen hyvä. Tätä kakkua on tullut tehtyä useamman kerran. Alkuperäinen ohje on Ulla Svenskin kirjasta "Pipareista pitsikakkuun". 


Vadelma-sacherkakku


Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g pakastevadelmia
1 dl omenamehua
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

2 dl vispikermaa
2 tl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
2 dl omenamehua

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
1 dl vadelmahilloa

korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

  1. Valmista pohja. Sulata suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa, nosta jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt jauhot joukkoon. 
  2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22cm). 
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan. 
  4. Valmista täyte keittämällä ensin kiisseli. Laita vadelmat, omenamehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa, kiisseli on valmis, kun se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä kiisseli. 
  5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mausta sokereilla.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. 
  7. Kostuta alin pohja omenamehulla, levitä päälle vadelmakiisseliä ja sen päälle kermavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta sekä täytä samalla tavalla. Kostuta vielä päälle tuleva ylin kakkupohja.
  8. Valmista kuorrutus. Laita kuohukerma ja pilkottu suklaa vesihauteeseen kattilaan. Kuumenna niin, että suklaa sulaa, älä keitä! Sekoita tasaiseksi. 
  9. Sivele kakun pintaan vadelmahillo ohuelti ja kaada päälle sula suklaa. Levitä tasaiseksi paletilla tai lastalla.
  10. Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kyllä nyt kokeilla! Vaikuttaa syötävän hyvältä herkulta :)

    VastaaPoista