lauantai 17. tammikuuta 2015

Sokerikreemi




Sokerikreemiä voi käyttää täytekakuissa pursotuksiin tai sokerimassa/marsipaanikuorrutteen alla. Kreemi toimii eristeenä, jotta kakun pinta ja koristeet pysyvät hyvänä eivätkä vety. Kreemin käyttö on suositeltavaa erityisesti, jos kuorrutat kakun tarjoilua edeltävänä päivänä. Kreemi kannattaa värjätä samansävyiseksi kuin kuorrute on, jotta se ei paista läpi. Ainakin tumman kuorrutteen alla vaalea kreemi tuppaa näkymään ikävästi. Makua saa muokattua käyttämällä vaikka mansikka- tai kaakaotomusokeria tavallisen tilalla. 


Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g voita tai margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

  1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. 
  2. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. 
  3. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. 
  4. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti