Tämä on taas näitä äkkimakeita, suussasulavia suklaaherkkuja. Resepti on joulun alla ilmestyneestä Maku -lehdestä. Leivonnainen on todella makeaa, joten pieni pala riittää (periaatteessa ;)).
Twix-tangot
Muropohja
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Toffeekerros
150 g voita
2 dl ruokosokeria
1 dl glukoosisiirappia
397 g kondensoitua maitoa (1 purkki)
1/2 tl merisuolaa (hiutaleita)
Päälle
200 g maitosuklaata
- Valmista muropohja. Nypi kulhossa yhteen voi ja sokeri, murumaiseksi seokseksi. Yhdistä jauhot, appelsiininkuori, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Lisää kuivat aineet ja muna muruseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin tunniksi.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhojen avulla vuoan pohjalle, muutaman sentin paksuiseksi levyksi.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes muropohja on saanut kauniin värin.
- Valmista toffeekerros. Sulata voi keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Lisää glukoosisiirappi, kondensoitu maito ja suola.
- Keitä seosta melko kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, tai kunnes se muuttuu sakeammaksi.
- Kaada toffeeseos murotaikinapohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
- Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula toffeekerroksen päälle. Tee halutessasi pintaan aaltomaisia kuvioita veitsellä tai lastalla.
- Siirrä twix-levy peitettynä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteenmuotoisiksi twix-paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti