perjantai 1. helmikuuta 2013

Kampasimpukkasalaattia ja poroa juhlahetkiin





Tässä taannoin innostuimme kokeilemaan kampasimpukoita. En ole koskaan aiemmin niitä syönyt, mutta olen halunnut jo pitkään maistaa, koska jotenkin tuntuu, että kaikissa kokkiohjelmissa nitä valmistetaan. ;) Simpukat ostimme heräteostoksena lähi-Prismasta, jossa oli vain sellaisia ihan pikkuruisia tarjolla. Ajoivat asian näin kokeilukerralla, mutta seuraavalla kerralla täytynee suunnata Stokkalle tms, josta varmaan löytyy paremmin isompia. Nämä olivat siis kokoluokkaa peukalonpää...Eikös ne "oikeat" ole sellaisia isompia kuitenkin? Maku oli hyvä, joten uskon, että kokeilen tulevaisuudessa muitakin ohjeita. Nyt oli vuorossa alkusalaatti. Pääruoaksi teimme poroa kahdella tapaa chiliperunoiden kera. Jälkkärinä sitruunajäätelöä, josta erillinen postaus täällä.


Kampasimpukkasalaatti


Kampasimpukoita
Rucolaa ja jääsalaattia
Avokado
sitruunamehua
suolaa, pippuria
gruyere- tai gouda-juustoa
hyvää oliiviöljyä ja (vaaleata) balsamicoa kastikkeeksi

  1. Sulata ja kuivaa kampasimpukat. Paista kuumalla pannulla 1-2 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Asettele lautaselle salaatinlehdet. Pilko sekaan avodoa, jonka päälle olet pirskottanut sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Leikkaa joukkoon hyvää, kovaa juustoa.
  3. Laita päällimmäiseksi paistetut kampasimpukat ja lorauta maun mukaan oliiviöljyä ja balsamicoa kastikkeeksi.



Poronfilee 


Poronfilettä 100-200 g/hlö
pekonia
suolaa, pippuria
voita paistamiseen

  1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista lihasta kalvot. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Kääri fileen ympärille pekonia. 
  2. Paista kuumalla pannulla nopeasti pinnat kiinni ja laita lihalämpömittari fileen kylkeen kiinni. Paista liha 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes lihalämpömittari näyttää 55 astetta. Kääri kypsät fileet folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. 
  3. Leikkaa reilun sormen paksuisiksi siivuiksi.
  4. Tarjoa poron kanssa esim. chiliöljyssä paistettuja perunakuutioita sekä mustaherukkahyytelöä (kuvassa).
Meidän file oli niin pitkä, ettei se mahtunut sellaisenaan pannulle. Kokeilumielessä teimme osan pekoniin käärittynä ja toisen osan ilman pekonia. Makuraati oli sitä mieltä, että pekoniin kääritty oli paljon parempaa, koska se tuo mukavasti makua muuten vähärasvaiseen lihaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti