perjantai 1. helmikuuta 2013

Omenakorvapuustit



Voi, tulipahan leivottua pitkästä aikaa korvapuusteja. Kylmä maito ja lämmin pulla on kyllä pettämätön makuyhdistelmä!:) Syksyllä tuli tehtyä useampi litra omenahilloa, joten päätin käyttää sitä näiden väliin. Hyvää oli!

Omenakorvapuustit


1 annos pullataikinaa

vajaa 2 dl omenasosetta/hilloa
kanelia

Voiteluun 
1 muna
raesokeria


  1. Valmista ja kohota pullataikina linkin takaa löytyvän erillisen ohjeen mukaan.
  2. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä levyn päälle omenahilloa ja ripottele päälle kanelia. 
  3. Kääri levy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta (kuten kääretorttu) ja jätä saumapuoli alaspäin. Leikkaa rullat vinottain terävällä veitsellä kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös.
  4. Kohota korvapuusteja leivinliinan alla noin 10 minuuttia.
  5. Voitele puustit rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti