Meillä tarjoiltiin joulupöydässä jälkiruokana tätä herkkua. Yhtä hyvin tätä voi tehdä myös niistä kaapin pohjalle lojumaan jääneistä piparkakuista muinakin vuodenaikoina, kuten olen myös tehnytkin.
Piparkakkumousse
8 annosta
Pohjalle
20 piparkakkua
25
g voita
Mousse
100
g tummaa suklaata
2 kanamunan keltuaista
2
rkl sokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
(TAI 1 rkl piparkakkumaustetta)
2
dl kuohukermaa
1
dl maitorahkaa
- Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi. Annostele piparkakkumurska tarjoilumaljoihin.
- Rouhi suklaa ja sulata se vesihaudekulhossa liedellä. Nosta kulho syrjään ja sekoita joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset, sokeri ja mausteet. Anna jäähtyä hetken.
- Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen maitorahka. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi suklaaseoksen joukkoon. Annostele tarjoilumaljoihin.
- Koristele kermavaahdolla ja suklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti