lauantai 23. helmikuuta 2013

Piparkakkumousse


Meillä tarjoiltiin joulupöydässä jälkiruokana tätä herkkua. Yhtä hyvin tätä voi tehdä myös niistä kaapin pohjalle lojumaan jääneistä piparkakuista muinakin vuodenaikoina, kuten olen myös tehnytkin. 


Piparkakkumousse

8 annosta


Pohjalle
20 piparkakkua
25 g voita

Mousse
100 g tummaa suklaata
2 kanamunan keltuaista
2 rkl sokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
(TAI 1 rkl piparkakkumaustetta)
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa

  1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi. Annostele piparkakkumurska tarjoilumaljoihin.
  2. Rouhi suklaa ja sulata se vesihaudekulhossa liedellä. Nosta kulho syrjään ja sekoita joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset, sokeri ja mausteet. Anna jäähtyä hetken.
  3. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen maitorahka. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi suklaaseoksen joukkoon. Annostele tarjoilumaljoihin.
  4. Koristele kermavaahdolla ja suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti