Jauhelihalasagne
300-400g lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
400 g naudan jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
n. 150g tuoreita herkkusieniä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
n. 1dl tuoretta basilikaa
Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa (korvasin 1dl kermalla, kun oli jäänyt purkin pohjalle)
½ prk paahdettu chili -tuorejuustoa
100g juustoraastetta
Pinnalle:
50 g parmesaania
- Valmista jauhelihakastike: Pilko sipulit ja sienet pieneksi, kuullota öljyssä tai voissa pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Lisää lopuksi basilika.
- Juustokastikkeen valmistaminen: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot. Kuumenna, mutta älä ruskista! Lisää maitoa parissa erässä ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste, anna sulaa kastikkeeseen ja kiehauta muutama minuutti.
- Laita suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle parmesaania.
- Kypsennä lasagnea 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskeaa. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti