perjantai 1. kesäkuuta 2012

Lasagne



Jauhelihalasagne


300-400g lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
400 g naudan jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
n. 150g tuoreita herkkusieniä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
n. 1dl tuoretta basilikaa

Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa (korvasin 1dl kermalla, kun oli jäänyt purkin pohjalle)
½ prk paahdettu chili -tuorejuustoa
100g juustoraastetta


Pinnalle:
50 g parmesaania

  1. Valmista jauhelihakastike: Pilko sipulit ja sienet pieneksi, kuullota öljyssä tai voissa pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Lisää lopuksi basilika.
  2. Juustokastikkeen valmistaminen: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot. Kuumenna, mutta älä ruskista! Lisää maitoa parissa erässä ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste, anna sulaa kastikkeeseen ja kiehauta muutama minuutti.
  3. Laita suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle parmesaania. 
  4. Kypsennä lasagnea 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskeaa. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti