lauantai 9. kesäkuuta 2012

Possuvartaat ja raparperisalsa


Raparperisesonki on parhaillaan menossa. Halusin vaihtelun vuoksi valmistaa raparperista jotain muuta kuin makeaa piirakkaa. Nämä vartaat olivat todella hyviä! Salsa voisi toimia jonkun muunkin lihan tai vaikka makkaran kanssa.


Possuvartaat raparperisalsan kera



700 g             porsaan sisäfileetä

Marinadi
2 dl                pilkottuja raparperinpaloja
3 rkl               fariinisokeria
3 rkl               vettä
1                    sitruuna
                      muutama viipale tuoretta inkivääriä
0,5 dl             makeaa soijakastiketta
2 rkl               rypsiöljyä

Salsa
3-4                 nuorta raparperinvartta
1                    punasipuli
1 rkl               oliiviöljyä
¼                   punainen chili
2 rkl               kapriksia
½                   limetin mehu
                      rouhittua mustapippuria

  1. Leikkaa porsaan sisäfilee reiluiksi kuutioiksi.
  2. Keitä marinadin aineksia kattilassa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Nosta lihat marinadiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
  4. Nosta lihapalat marinadista ja pujota liotettuihin, puisiin varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsiksi puolelta toiselle käännellen.
  5. Valmista salsa: Leikkaa nuoret raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää raparperit ja hienonnettu chilinpala. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Lisää kaprikset. Mausta salsa limettimehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
  6. Tarjoile possuvartaiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti