Raparperiaika on käsillä, ihanaa! Perinteisin ja yleisin juttu, mitä
raparpereista tulee valmistettua, on tottakai raparperipiirakka. Tässä
yksi versio siitä. Yksinkertaista ja valmistuu nopeasti vaikka
yllätysvieraille!
Raparperipiirakka
Pohja
2 munaa
1 ½ dl hienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2-4 raparperin vartta paloiteltuna
hiukan voita
raesokeria
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
- Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 20 cm.
- Kaada taikina vuokaan ja painele raparperinpalat kunnolla taikinaan.
- Voitele piirakan päälle hiukan voita juustohöylän avulla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Mmmmm.. Pitäsköhän tulla teille yllätysvierailulle ;)
VastaaPoistaOothan sä joskus tainnu tullakin ja "tilata" omenapiirakkaa vai mitä se oli? ;)
VastaaPoista