Bongasin tämän reseptin Pirkka-lehdestä. Pirteän värisiä ja herkullisia patonkeja! Sopisivat vaikka piknikille evääksi, jos tekisi sellaisia minipatonkeja (20 kpl), kuten alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin. Itse tein keskikokoisia, eli ohjeesta tuli 8 patonkia.
Tomaattipatongit
8 kpl (keskikokoista)
1/2
l tomaattimehua
1
pkt (50 g) hiivaa
1
1/2 tl suolaa
1
rkl vaaleaa siirappia
1/2
dl oliiviöljyä
½
dl tuoretta
basilikaa
n.
11 dl hiivaleipäjauhoja
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen tomaattimehuun. Lisää joukkoon suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo osista pari tankoa. Leikkaa tangot neljään palaan. Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi potköiksi. Kierittele pötköt hiivaleipäjauhoissa ja kierrä molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Nosta kierteiset pötköt pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti