maanantai 4. kesäkuuta 2012

Tomaattipatonki



Bongasin tämän reseptin Pirkka-lehdestä. Pirteän värisiä ja herkullisia patonkeja! Sopisivat vaikka piknikille evääksi, jos tekisi sellaisia minipatonkeja (20 kpl), kuten alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin. Itse tein keskikokoisia, eli ohjeesta tuli 8 patonkia.

Tomaattipatongit
8 kpl (keskikokoista)


1/2 l               tomaattimehua
1 pkt (50 g)    hiivaa
1 1/2 tl           suolaa
1 rkl               vaaleaa siirappia
1/2 dl             oliiviöljyä
½ dl               tuoretta basilikaa
n. 11 dl          hiivaleipäjauhoja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen tomaattimehuun. Lisää joukkoon suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo osista pari tankoa. Leikkaa tangot neljään palaan. Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi potköiksi. Kierittele pötköt hiivaleipäjauhoissa ja kierrä molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Nosta kierteiset pötköt pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin.
  3. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti