maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pippuripihvi ja lämmin perunasalaatti

Valmis annos punaviinilasillisen kera

Juhlistimme vasta syntymäpäiviäni perheen kesken. Päivän ohjelmaan kuului mm. herkullinen illallinen. Alkuruoaksi kokeilimme kaupan pakastealtaan valmista etanapannua. Ei ollut kyllä kovin kummoinen, mutta tulipahan testattua! Haluaisin joskus kokeilla itse valmistaa etanoita, mutta meillä ei ole etanapannua. Pääruoaksi paistoimme herkkupihvit lämpimän perunasalaatin kera. Jälkkäriksi oli vielä jäätelöannos, mutta siitä ei ole kuvaa.


Pippuripihvi


2 naudan tai hevosen sisäfilettä (a' 150 - 200 g)
voita
½ valkosipuli
pari tuoretta timjamin oksaa
suolaa, pippuria

  1. Ota liha hyvissä ajoin (tunti) ennen huoneenlämpöön lämpiämään.
  2. Painele sormella lihaa hieman litteämmäksi.
  3. Ripottele suolaa ja pippuria pihvin pinnoille. Tämän voit tehdän myös paistamisen jälkeen.
  4. Kuumenna pannu kunnolla, laita siihen voi, valkosipuli ja timjami.
  5. Paista pihvejä 2-3 minuuttia per puoli, valele koko ajan paistorasvalla.

Pippurikastike


1 rkl voita
1 rkl mustapippuria myllystä
1 tl dijon-sinappia
0,5 dl konjakkia
1 dl demi glace - kastikepohjaa
1 dl kermaa

  1. Freesaa mustapippuri voissa.
  2. Lisää sinappi ja konjakki, kiehauta.
  3. Lisää demi glace ja kerma. Keitä rauhassa 5-10 min.

Lämmin perunasalaatti


uusia perunoita
kevätsipuli
rucolaa

kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
mustapippuria, suolaa

  1. Keitä perunat kypsiksi. 
  2. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kannellinen pikku purkki (esim pilttipurkki) on tässä kätevä.
  3. Aseta kulhoon rucolaa, pilkottu kevätsipuli ja lohkotut, lämpimät perunat. Kaada kastike päälle ja kääntele varovasti tasaiseksi. Tarjoa.


Pihvin paistaminen


Lämmin perunasalaatti
Valmiita valkosipulietanoita kaupan pakastealtaasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti