Nämä kesäiset mansikka-cupcakesit löysin viime kesänä alkuperäisesti Kinuskikissan sivuilta. Nämä on tehty minimuffinssivuokiin.
Mansikka-cupcakesit
12kpl isoja tai 36 kpl pieniä
Taikina:
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
50 g sulatettua margariinia tai voita
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
50 g sulatettua margariinia tai voita
200 g vaniljarahkaa
200 g tuoreita mansikoita
Kuorrutus:
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
3 rkl mansikkatomusokeria
pinkkiä pastaväriä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g tuoreita mansikoita
Kuorrutus:
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
3 rkl mansikkatomusokeria
pinkkiä pastaväriä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
- Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan kanssa. Lisää taikinaan vaniljarahka ja mansikkakuutiot.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
- Lisää vispin joukkoon mansikkatomusokeri. Värjää kerma halutessasi vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.
- Pursottele jäähtyneiden cupcakesien päälle haluamallasi tavalla. Tässä olen pursotellut ruusun terälehdiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti