torstai 21. kesäkuuta 2012

Pähkinäkakku




Tämän mehevän kahvikakun pyöräyttää nopeasti kesäisen kahvihetken kunniaksi!

Pähkinäkakku

2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa
150 g hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Koristeeksi
sulatettua suklaata
hasselpähkinärouhetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Vatkaa seos munasokerivaahtoon. 
  3. Sekoita pähkinärouhe, jauhot ja leivinjauhe yhteen. Kääntele varovasti jauhoseos taikinaan.
  4. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua 200 asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta kakun päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti