maanantai 25. kesäkuuta 2012

Täytetyt tomaatit


Valmiina syötäväksi











Ennen uuniin menoa


Täytetyt tomaatit

4-6kpl 

isoja pihvitomaatteja 1 per ruokailija

täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
grillimaustetta
½-1 annos risottoa ( täällä )
tuoretta basilikaa

mozzarellaa

  1. Leikkaa tomaateista hattu irti. Koverra sisus pois. (Sisusta ei kannata heittää pois, sen voi käyttää esim jauhelikastikkeen maustamiseen.)
  2. Kuullota sipuli ja paista jauheliha. Mausta reilulla kädellä grillimausteella. 
  3. Valmista risotto erillisen ohjeen mukaan. Tähän voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä risottoa tai toki myös tavallinen keitetty riisi käy.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  5. Laita tomaatit uunivuokaan. Jätä kannet erilleen. Laita täytettä tomaattien sisään niin paljon kuin sitä mahtuu. Leikkaa päällimäiseksi mozzarellasiivut.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 
  7. Aseta kansi päälle ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti