lauantai 2. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka

  


Raparperiaika on käsillä, ihanaa! Perinteisin ja yleisin juttu, mitä raparpereista tulee valmistettua, on tottakai raparperipiirakka. Tässä yksi versio siitä. Yksinkertaista ja valmistuu nopeasti vaikka yllätysvieraille!


Raparperipiirakka


Pohja
2 munaa
1 ½ dl hienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2-4 raparperin vartta paloiteltuna
hiukan voita
raesokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. 
  3. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 20 cm.
  4. Kaada taikina vuokaan ja painele raparperinpalat kunnolla taikinaan. 
  5. Voitele piirakan päälle hiukan voita juustohöylän avulla ja ripottele päälle raesokeria. 
  6. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Mmmmm.. Pitäsköhän tulla teille yllätysvierailulle ;)

    VastaaPoista
  2. Oothan sä joskus tainnu tullakin ja "tilata" omenapiirakkaa vai mitä se oli? ;)

    VastaaPoista